duminică, 11 ianuarie 2009

Bravo Schlieri!!!

Moment superb ieri la Kulm. Gregor Schlierenzauer sare 215,5 metri şi stabileşte un nou record al trambulinei de zbor cu schiurile.

Bravo Schliri!

Pe de altă parte, mă gândesc că in câţiva ani recordurile actualelor trambuline vor deveni imbatabile. Şi nu pentru că îmbunătăţirea continuă a performanţelor se va stopa, ci mai degrabă pentru că aterizările vor ajunge pe zona de plat, unde vor deveni extrem de periculoase. În primul rând, organizatorii vor tinde să evite astfel de situaţii prin amplasarea cât mai jos a barei de start; în al doilea rând, nici un sportiv nu îşi va risca viaţa nici chiar pentru gloria corectării unui record. Bineînţeles, rezervă încă mai există, dar peste 10-20 de ani cine ştie unde vor ajunge performanţele săritorilor?

2 comentarii:

Anonim spunea...

acum serios... Schlierenzauer ??? la fel ca tiranozaur, pleriozaur, brontozaur? =)) Genial, e cel mai tare nume ever!!

Si apropo de performante - sunt limitate, eu asta cred. Ma gandeam la roboteii de la atletism, 100 m sprint. Oricate "performance enhancers" ar ingera, corpul uman si legile fizicii stabilesc o limita. La fel si cu saritorii, bine ca aici sunt mai multi factori like alunecozitatea ( :) ) trambulinei, a schiurilor, vantul, unghiul trambulinei etc. Dar prin reducere la absurd - o sa zboare din Austria pana in Elvetia? Nu :P

Btw mama e mare fan a tot ce inseamna sporturi de iarna, mai ales schi. Si da, sunt SIGUR fiica-sa :))

Andrei spunea...

La ski jumping mai e loc de mai bine. Inca. Si zona de plat e tot mai aproape.

Pai, inseamna ca mama e foarte tare.